search

Preporučene radio stanice, česta pitanja

Ova lista pitanja i odgovora će vremenom biti dopunjavana. Trudićemo se da razjasnimo sve nedoumice oko liste preporučenih radio stanica. Opisaćemo načine kako da svoju radio stanicu dodate na listu preporučenih radio stanica.

Zašto je bitno da je moja stanica na listi preporučenih radio stanica?

Radio stanica koja je na listi preporučenih radio stanica, je prikazana na početnoj strani sajta Balkan Radio Stanice kao i na početnim stranama naših mobilnih Android i iOS aplikacija. Zbog svoje odlične pozicije, slušanost radio stanica koje su na listi preporučenih radio stanica se povećava i do 20 puta u okviru od 7 dana. S obzirom da se slušanost drastično povećava Vaša radio stanica napreduje sa pozicijama i u lokalnim kategorijama država i žanrova, koje su sortirane po slušanosti, pa time dodatno promovišete svoju radio stanicu i dodatno povećavate slušanost.

Kako da svoju radio stanicu dodam na listu?

Da bi se neka radio stanica našla na listi preporučenih radio stanica, potrebno je da svoju radio stanicu na sajtu Balkan Radio Stanice linkujete sa socijalnih mreža i svojih web sajtova.
Uzećemo kao primer da je Vaša radio stanica “Ok Radio”, koji se na našem sajtu nalazi na adresi:
https://www.balkanradiostanice.com/radio-stanica-uzivo/6/ok-radio/srbija/

Svaki ulaz na ovaj link sa socijalnih mreža kao i drugih web sajtova se broji. Broje se jedinstveni ulazi na dnevnom nivou, što znači da ako jedan isti korisnik klikne 10 puta na šerovani link i 10 puta otvori Vašu radio stanicu u okviru od 24 sata, brojaće se kao 1. Ako je ukupan broj jedinstvenih ulaza veći od 100 u okviru od poslednjih 7 dana, Vaša radio stanica će se naći na listi preporučenih radio stanica. Na našem web sajtu sve preporučene stanice imaju okvir, u Android aplikaciji one dobiju zvezdicu, a u iOS aplikaciji su prikazene drugom bojom i pored imena imaju zvezdice.

Koji su uslovi?

Nekoliko uslova mora biti ispunjeno da bi smo mogli da prebrojimo ulaze sa spoljašnjih linkova:

  1. Morate linkovati svoju radio stanicu koja se nalazi na našem web sajtu. Link prema našem web sajtu mora počinjati sa https:// a ne sa http://
  2. Web strana, sa koje upućujete link prema nama, mora biti na https protokolu, tehnički nije moguće utvrditi referera, ako korisnik odlazi sa http strane.
  3. Link prema Vašoj radio stanici ne sme da sadrži u tagu rel reč noreferrer, s obzirom da je nemoguće utvrditi odakle je korisnik došao. Najčešće CMS sistemi poput WordPress-a, Joomla-e, itd. dodaju noreferrer automatski.
  4. Da bi se ulaz brojao, neophodno je da korisnik koji je došao sa Vašeg linka, Vašu radio i sluša na našem portalu, ukoliko ne pokrene player, nećemo brojati ulaz.

Da li se broje ulazi sa pretraživača?

Ne, ulazi za pretraživača (Google, Bing, Yahoo, itd.) se ne broje. Broje se ulazi sa socijalnih mreža i ulazi sa svih ostalih web sajtova koji nisu pretraživači.

Do kada će moja stanica biti na listi preporučenih?

Vaša radio stanica će biti na listi preporučenih radio stanica sve dok ispunjavate jedan jedini uslov, a to je da imate više od 100 jedinstvenih ulaza u okviru od 7 dana.

Kada se moja radio stanica nalazi na listi zašto se broj slušalaca postepeno povećava?

Najveću slušanost imate iz naših mobilnih aplikacija. Kada dospete na listu potrebno je do maksimalno 3 dana da svi korisnici mobilnih aplikacija zapravo i vide da je Vaša radio stanica na listi. Isto je i kada Vaša radio stanica ispadne sa liste, postepeno gubite slušanost, zato što Vašu radio stanicu na listi vide pojedini korisnici do maksimalno 3 dana od trenutka ispadanja sa liste.

 

Objavljeno: 26.03.2020.
Poslednja izmena: 01.01.2023.