Balkan Radio Stanice
search

Saradnja sa nama

Naše banere, radio džingl i dokumentaciju možete preuzeti sa OVOG LINKA.
Ukoliko Vaša radio stanica nije na našem portalu, možete je dodati putem OVOG LINKA.
Dosta detaljnije o svemu pročitajte na našem blogu putem OVOG LINKA.

Linkovi prema našem portalu

Ukoliko želite da povećate slušanost Vaše radio stanice, linkujte Vašu radio stanicu na našem portalu, a NE našu početnu stranu.
Prednosti linkovanja Vaše radio stanice na našem portalu:

▶ Svaki ulaz na Vašu radio stanicu na našem portalu podiže rejting slušanosti, tako Vaša radio stanica ide ka vrhu slušanosti u svim oblastima portala i mobilnih aplikacija. Tako je i veća šansa da korisnici slušaju baš Vašu radio stanicu. Najslušanije radio stanice su istaknute i u posebnoj kategoriji u okviru sajta i mobilnih aplikacija (Top 10).

▶ Svaki ulaz na Vašu radio stanicu na našem portalu se broji. 10 radio stanica sa najviše ulaza su prikazane na naslovnoj strani našeg portala (Preporučene radio stanice) i u posebnoj kategoriji u okviru naših mobilnih aplikacija. Broje se ulazi sa svih web sajtova i socijalnih mreža, u brojanje nisu uključeni pretraživači (Google, Bing, itd.)

▶ Radio stanice koje imaju više od 100 ulaza za 7 dana (sa drugih web sajtova i socijalih mreža) su posebno istaknute na našem web sajtu narandžastim okvirom, a u mobilnim aplikacijama drugačijom bojom od ostalih stanica i u nastavku imena sa dve zvezdice (★★).

Više informacija o preporučenim radio stanicama pročitajte na našem blogu.

Izgled radio stanice na našem portalu sa više od 100 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica na našem portalu

Izgled radio stanice u iOS aplikaciji sa više od 100 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica u iOS aplikaciji

Izgled radio stanice u Android aplikaciji sa više od 100 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica u Android aplikaciji

Ako koristite neki od ponuđenih banera za linkovanje, postavite i alt i/ili title tag sa tekstom "Radio uživo".

Rangiranje radio stanica

Portal rangira radio stanice po slušanosti. Rangiranje po slušanosti se odnosi na sve delove portala (osim početne strane). Na primer: ako izaberete BiH kao državu, lista radio stanica je poređana po slušanosti, isto važi za pretragu, kao i za žanr muzike. Identičan sistem rangiranja je primenjen i na naše mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje (iPhone, iPad i Pod). Rangiranje na portalu je sa kašnjenjem od 60 do 75 minuta, zbog keširanja strana. U aplikacijama se rangiranje menja 2 do 3 puta dnevno. Imajte u vidu da se baza sa izmenama liste radio stanica u aplikacijama preuzima jednom u 3 dana. U obzir se uzima slušanost u prethodnih 7 dana, kako bi sve stanice imale jednak tretman.

Statistika slušanosti

Ukoliko slušate neku radio stanicu iz web browsera (sa desktop računara ili sa mobilnog uređaja), pored broja trenutnih slušalaca se nalazi ikonica Statistika slušanosti radio stanice u prethodnih 7 dana, klikom na nju otvarate statistiku slušanosti radio stanice u prethodnih 7 dana. U broj slušalaca su uključena sva jedinstvena slušanja iz mobilnih aplikacija i sa našeg portala. Svaki korisnik se broji samo jednom (u tom danu) i ako je recimo u toku tog dana slušao jednu istu radio stanicu u više navrata.
Statistika se ažurira svakih 30 do 45 minuta.

Automatsko uklanjanje radio stanica

Nekoliko puta u toku dana, proveravamo dostupnost svake radio stanice. Radio stanice, koje su u kontinuitetu nedostupne duže od 3 dana, se automatski (privremeno) uklanjaju sa našeg portala i naših mobilnih (Android i iOS) aplikacija. Kada radio stanica postane dostupna, ponovo se prikazuje na našem portalu i mobilnim aplikacijama. Radio stanica koja je privremeno uklonjena neće se nalaziti u kategoriji država, u kategoriji žanrova i nećete moći da je pronađete koristeći pretragu.

Nemojte banovati (blokirati) našu IP adresu

Naš sistem nekoliko puta u toku dana automatski proverava ispravnost Vaše radio stanice. Listu izvođača i listu pesama naš sistem takođe automatski preuzima sa Vašeg servera. Važno je da IP adresa 157.90.159.89 ne bude banovana (blokirana) na Vašem serveru, zato što mnoge funkcije Vaše radio stanice neće biti dostupne slušaocima, između ostalog ime izvođača i ime pesme, takođe naš sistem neće moći da utvrdi eventualnu promenu u tipu kodeka stream-a, pa će vremenom Vaša radio stanica nestati sa našeg portala i iz mobilnih aplikacija.

Podržani codec za stream

Naše aplikacije, kao i player-i u okviru našeg portala, podržavaju 3 različita codec-a, sa svim njihovim pod varijantama. Podržani codeci su MPEG, AAC i AACP (aac+). Za slušanje radio stanica na portalu, iz svih poznatijih browsera, nije potrebno da Flash bude instaliran, ovo jedino ne važi za Internet Explorer.


Poslednja izmena: 16.04.2021.
Naše aplikacije
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za iPhone, iPad i iPod sa Apple Store-a
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za Android uređaje sa Google Play-a
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za Huawei uređaje sa Huawei AppGallery
Statistika
Radio stanice Srbija:328
Radio stanice BiH:170
Radio stanice Hrvatska:161
Radio stanice Slovenija:52
Radio stanice Makedonija:90
Radio stanice Crna Gora:43
Radio stanice Dijaspora:81
Ex YU radio stanica:925