Balkan Radio Stanice
search

Saradnja sa nama

Naše banere, radio džingl i dokumentaciju možete preuzeti sa OVOG LINKA.
Ukoliko Vaša radio stanica nije na našem portalu, možete je dodati putem OVOG LINKA.
Dosta detaljnije o svemu pročitajte na našem blogu putem OVOG LINKA.

Linkovi prema našem portalu

Ukoliko želite da povećate slušanost Vaše radio stanice, linkujte Vašu radio stanicu na našem portalu, a NE našu početnu stranu.
Prednosti linkovanja Vaše radio stanice na našem portalu:

▶ Svaki ulaz na Vašu radio stanicu na našem portalu podiže rejting slušanosti, tako Vaša radio stanica ide ka vrhu slušanosti u svim oblastima portala i mobilnih aplikacija. Tako je i veća šansa da korisnici slušaju baš Vašu radio stanicu. Najslušanije radio stanice su istaknute i u posebnoj kategoriji u okviru sajta i mobilnih aplikacija (Top 10).

▶ Svaki ulaz na Vašu radio stanicu na našem portalu se broji. 10 radio stanica sa najviše ulaza su prikazane na naslovnoj strani našeg portala (Preporučene radio stanice) i u posebnoj kategoriji u okviru naših mobilnih aplikacija. Broje se ulazi sa svih web sajtova i socijalnih mreža, u brojanje nisu uključeni pretraživači (Google, Bing, itd.)

▶ Radio stanice koje imaju više od 60 ulaza za 7 dana (sa drugih web sajtova i socijalih mreža) su posebno istaknute na našem web sajtu narandžastim okvirom, a u mobilnim aplikacijama drugačijom bojom od ostalih stanica i u nastavku imena sa dve zvezdice (★★).

Više informacija o preporučenim radio stanicama pročitajte na našem blogu.

Izgled radio stanice na našem portalu sa više od 60 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica na našem portalu

Izgled radio stanice u iOS aplikaciji sa više od 60 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica u iOS aplikaciji

Izgled radio stanice u Android aplikaciji sa više od 60 ulaza za 7 dana:
Preporučena radio stanica u Android aplikaciji

Ako koristite neki od ponuđenih banera za linkovanje, postavite i alt i/ili title tag sa tekstom "Radio uživo". Naš portal koristi https protokol radi zaštite podataka naših posetilaca. Kada nas linkujete koristite https:// umesto http:// protokola.

Rangiranje radio stanica

Portal rangira radio stanice po slušanosti. Rangiranje po slušanosti se odnosi na sve delove portala (osim početne strane). Na primer: ako izaberete BiH kao državu, lista radio stanica je poređana po slušanosti, isto važi za pretragu, kao i za žanr muzike. Identičan sistem rangiranja je primenjen i na naše mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje (iPhone, iPad i Pod). Rangiranje na portalu je sa kašnjenjem od 5 do 15 minuta, a u aplikacijama se rangiranje menja 2 do 3 puta dnevno. Imajte u vidu da se baza sa izmenama liste radio stanica preuzima (u aplikacijama) jednom u 3 dana. U obzir se uzima slušanost u prethodnih 7 dana, kako bi sve stanice imale jednak tretman.

Broj slušalaca

U našim aplikacijama, kao i na portalu, možete pratiti koliko posetilaca trenutno sluša Vašu radio stanicu. Ne morate refresh-ovati stranu browser-a, broj slušalaca se automatski menja na svakih 4 minuta, isto važi i za aplikacije. Broj je zbir slušalaca iz aplikacija i web browser-a (sa desktop računara i mobilnih uređaja). Važno je i napomenuti da je broj slušalaca realan broj, svi bot-ovi (Google, MSN, Yahoo, Yandex, itd.) su isključeni iz merenja broja poseta, tako da njihove posete nisu uračunate u broj slušalaca.

Naši radio player-i za Vaš web sajt

Kada iz web browsera (sa desktop računara ili sa mobilnog uređaja) slušate neku od mnogobrojnih radio stanica na našem portalu, pored broja slušalaca, videćete ikonicu Slušajte radio stanice na Vašem web sajtu, klikom na nju otvarate sve radio player-e koje možete postaviti na Vaš web sajt. Ispod svakog player-a se nalazi HTML Code koji iskopirate i dodate na Vašu web stranu. Player-i podižu rejting slušanosti kao da se ta radio stanica sluša iz naših mobilnih aplikacija ili preko našeg portala.

Statistika slušanosti

Ukoliko slušate neku radio stanicu iz web browsera (sa desktop računara ili sa mobilnog uređaja), pored broja trenutnih slušalaca se nalazi ikonica Statistika slušanosti radio stanice u prethodnih 7 dana, klikom na nju otvarate statistiku slušanosti radio stanice u prethodnih 7 dana. U broj slušalaca su uključena sva jedinstvena slušanja iz mobilnih aplikacija i sa našeg portala. Svaki korisnik se broji samo jednom (u tom danu) i ako je recimo u toku tog dana slušao jednu istu radio stanicu u više navrata. Druga statistika je izražena u minutima i pokazuje koliko je minuta radio stanica slušana.

Automatsko uklanjanje radio stanica

Nekoliko puta u toku dana, proveravamo dostupnost svake radio stanice. Radio stanice, koje su u kontinuitetu nedostupne duže od 3 dana, se automatski (privremeno) uklanjaju sa našeg portala i naših mobilnih (Android i iOS) aplikacija. Kada radio stanica postane dostupna, ponovo se prikazuje na našem portalu i mobilnim aplikacijama. Radio stanica koja je privremeno uklonjena neće se nalaziti u kategoriji država, u kategoriji žanrova i nećete moći da je pronađete koristeći pretragu.

Nemojte banovati (blokirati) našu IP adresu

Naš sistem nekoliko puta u toku dana automatski proverava ispravnost Vaše radio stanice. Listu izvođača i listu pesama naš sistem takođe automatski preuzima sa Vašeg servera. Važno je da IP adresa 136.243.149.134 ne bude banovana (blokirana) na Vašem serveru, zato što mnoge funkcije Vaše radio stanice neće biti dostupne slušaocima, između ostalog ime izvođača i ime pesme, takođe naš sistem neće moći da utvrdi eventualnu promenu u tipu kodeka stream-a, pa će vremenom Vaša radio stanica nestati sa našeg portala i iz mobilnih aplikacija.

Podržani codec za stream

Naše aplikacije, kao i player-i u okviru našeg portala, podržavaju 3 različita codec-a, sa svim njihovim pod varijantama. Podržani codeci su MPEG, AAC i AACP (aac+). Za slušanje radio stanica na portalu, iz svih poznatijih browsera, nije potrebno da Flash bude instaliran, ovo jedino ne važi za Internet Explorer.

Promovišite dodatno Vašu radio stanicu

Izrađujemo custom (specijalizovane) Android i iOS (iPhone, iPad i iPod) aplikacije za Vašu radio stanicu, po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku. Za sve informacije obratite nam se putem kontakt forme.


Poslednja izmena: 26.03.2020.
Aplikacije
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za iPhone, iPad i iPod sa Apple Store-a
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za Android uređaje sa Google Play-a
Preuzmite aplikaciju Balkan Radio Stanice za Huawei uređaje sa Huawei AppGallery
Statistika
Radio stanice Srbija:417
Radio stanice BiH:191
Radio stanice Hrvatska:252
Radio stanice Slovenija:90
Radio stanice Makedonija:62
Radio stanice Crna Gora:59
Radio stanice Dijaspora:116
Ex YU radio stanica:1187
Online
Android aplikacija:1322
iOS aplikacija:608
Web sajt:143
Embed player:4
Ukupno slušalaca online:2077